Panattoni ügy: Dunaszerdahely városa megtámadta a Járási Hivatal döntését

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Panattoni ügy: Dunaszerdahely városa megtámadta a Járási Hivatal döntését

A Panattoni vállalat közel 135 ezer négyzetméteres logisztikai parkot készül létesíteni Dunaszerdahely tőszomszédságában, Hegyétében.

Tekintettel a beruházás méretére és annak jellegére, Dunaszerdahely városa úgy gondolja, az invesztíció megkezdése előtt szükséges egy részletes környezetvédelmi hatástanulmány, amelyben súlypontok mentén meghatározott alapvető kérdéseket tárnak fel és amelyet további szakértői vizsgálatok támasztanak alá, hiszen egy ilyen méretű beruházás hatással van az elő és az élettelen környezetre is.

Az induló logisztikai park természetéből fakadóan a környék és a város úthálózatában több száz személygépjármű és további több száz nagyteherbírású gépkocsi megjelenése valószínűsíthető. Nem csak a beruházás környezetre gyakorolt hatása tekinthető tehát kulcskérdésnek, egy részletes hatástanulmánynak a közlekedésben okozott változásokra is ki kell terjednie.

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal nem fogadja el a vállalat azon hozzáállását sem, mely szerint a potenciálisan jelentkező közlekedési problémákat csak a jövőben kívánják rendezni. A városvezetés és a Városi Hivatal szakemberei egyöntetűen úgy vélik, hogy mindezeket a kérdéseket már az invesztíció kezdetekor szükséges rendezni. Nem fordulhat elő ugyanis olyan, hogy ezeket a megoldásokat esetlegesen évekig halasztják.

Ennélfogva Dunaszerdahely Városa úgy ítélte meg, nem fogadható el a Járási Hivatal azon tartalmú döntése, mely szerint a Panattoni vállalat hegyétei befektetésének megvalósulásához nem szükséges a részletes környezetvédelmi hatástanulmány, így azt határidőn belül megfellebbezte.

 

Cookies